Onlajn kursu „Osnovna antidoping edukacija” možete pristupiti klikom na sledeći link:

antidoping3.smas.org/course/view.php?id=2

Da biste započeli onlajn kurs „Osnovna antidoping edukacija”, potrebno je da se registrujete kao polaznik kursa. Odaberite opciju „Kreiraj novi nalog” kao na ilustraciji dole:

Zatim unesite korisničko ime i lozinku koje želite da koristite na ovom onlajn kursu, kao i ostale neophodne podatke:

Nakon unosa svih podataka kliknite na dugme „Kreiraj novi korisnički nalog” a zatim na „Nastavi”. Na Vašu imejl adresu stići će poruka koja sadrži link za potvrdu registracije.

Klinknite na link u imejl poruci koju ste dobili, a kada se otvori stranica kao na ilustraciji dole, kliknite na dugme „Kursevi”

PAŽNJA: ukoliko niste primili imejl poruku sa linkom za potvrdu registracije, pošaljite nam obaveštenje o tome i ubrzo ćemo potvrditi vašu registraciju.

Unesite svoju imejl adresu koju ste koristili za otvaranje naloga na kursu osnovne antidoping edukacije ovde:


Kada dobijete imejl poruku, klinknite na link u poruci a kada se otvori stranica kao na ilustraciji dole, prijavite se koristeći svoje korisničo ime i lozinku:

Sada kliknite na link za kurs „Osnovna antidoping edukacija” kao na ilustraciji dole:

Zatim kliknite na dugme „Upiši me” kao na ilustraciji dole:

Ovim ste započeli onlajn kurs „Osnovna antidoping edukacija”. Kliknite na link „Objašnjenje i uputstva” kao na ilustraciji dole:

Na stranici koja će se otvoriti nalaze se svi edukativni sadržaji koji su potrebni za uspešno rešavanje testa: Lista zabranjenih doping sredstava, Izuzeće za terapeutsku upotrebu (TUE), Suplementi i rizik od dopinga i kontaminacije, Pravila o doping kontroli na takmičenju i izvan takmičenja, video snimak „Elektronska edukacija” kao i prateća prezentacija u PDF formatu.
Kada završite sa pregledanjem ovih sadržaja, kliknite na dugme „Dalje…” a zatim na link „Idi na test” kao na ilustraciji dole:

Zatim kliknite na dugme „Započni test” kao na ilustraciji dole:

Sada odaberite opciju „Započni pokušaj rešavanja”:

Ovim ste započeli rešavanje testa. Test morate rešiti iz jednog pokušaja, odnosno na svako od pitanja možete odgovoriti samo jednom – naknadna promena odgovora nije moguća. Kad odaberete odgovor, kliknite na dugme „Sledeći”, kao na ilustraciji dole. Ovaj postupak ponavljajte dok ne dođete do kraja testa.

Nakon odgovaranja na sva pitanja, kliknite na opciju „Predaj odgovore i završi test”:

Zatim potvrdite svoj izbor odabirom opcije „Predaj sve odgovore i završi test” kao na ilustraciji dole:

Sada možete pregledati sve svoje odgovore a kada završite, kliknite na link „Završi pregled” kao na ilustraciji dole:

Sada izaberite opciju „Nazad na kurs”:

Ukoliko ste tačno odgovorili na bar 60% pitanja, sada imate mogućnost da otvorite sertifikat o položenoj osnovnoj antidoping edukaciji:

Sada kliknite na dugme „Preuzmite svoj sertifikat” kao na ilustraciji dole:

Sertifikat u PDF formatu biće Vam automatski poslat na imejl adresu, i istovremeno će se otvoriti u Vašem veb čitaču.