• Antidoping edukacija za džudo trenere U Novom Sadu u petak 13. aprila dr Milica Vukašinović Vesić održala je predavanje pod nazivom „Decenija borbe protiv doping u Srbiji” u okviru trenerskog seminara džudo saveza Srbije. Na seminaru je bilo prisutno 50 džudo trenera koji su po prvi put imali priliku da slušaju predavanje o borbi protiv dopinga u sportu u Srbiji. Nakon ...
  • Elektronska edukacija postaje obaveza i u Džudo savezu Srbije Sa predstavnicima Džudo saveza i njihove novoformirane Zdravstvene komisije održan je sastanak o aktivnostima za borbu protiv dopinga. Dogovoreno je da će se od juniorskog nivoa takmičenja uvesti elektronska antidoping edukacija kao uslov za dobijanje licence. Takođe je dogovoreno da se na sledećim okupljanjima sportista održi predavanje o borbi protiv dopinga uz prisustvo njihovih trenera.
  • Vršnjačka edukacija u Sportskoj gimnaziji Zbog velike zainteresovanosti učenika Sportske gimnazije, ponovo je održana vršnjačka edukacija o štetnosti dopinga. Mladi vršnjački edukatori održali su u petak 3. marta 2018. predavanja za oko 100 učenika ove gimnazije. Time je nastavljenja uspešna saradnja ove škole i ADAS.
  • Edukacija sportista na Državnom prvenstvu u plivanju U sportskom centru Milan Gale Muškatirović ​ u ​subotu 10. 3. 2018. godine održan je drugi dan Otvorenog prvenstva Srbije. Na otvorenom prvenstvu u plivanju ADAS je učestvovao sa svojim At​hlete​ ​O​utreach programom. ​Kviz o poznavanju pravila antidopinga uradilo je oko 80 sportista​. Svi koji su uspešno rešili test, dobili su simboličan poklon. ​Nakon toga su ...
  • Osnove borbe protiv dopinga u sportu za gimnastičke trenere Antidoping agencija je po prvi put držala predavanje za trenere gimnastičkog saveza. Više od 60 trenera je na trenerskom licencnom seminaru u organizaciji gimastičkog saveza Srbije imalo priliku da sluša o listi zabranjenih supstanci, proceduri doping kontrole, izuzecima za terapijsku upotrebu kao i statistiku doping pozitivnih slučajeva u Srbiji.