Veliko priznanje za Antidoping agenciju Republike Srbije

Objavljeno: 23.5.2016

Milica Vukašinovi-Vesić

Dr Milica Vukašinović-Vesić, direktorka Antidoping agencije Republike Srbije, izabrana je za člana Medicinske komisije Evropske plivačke federacije (LEN), na sednici biroa LEN-a, prošle nedelje u Londonu.

Ovo imenovanje predstavlja veliko priznanje Ministarstvu omladine i sporta i Antidoping agenciji i direktna je posledica sjajne saradnje koja je ostvarena sa medicinskim i antidoping delegatima LEN- na Evropskom prvenstvu u vaterpolu, koje je održano u Begradu u januaru mesecu ove godine.

O značaju i uvažavanju koje srpski sport ima u svetu, govori i činjenica da je pored dr Vesić, još dvoje naših stručnjaka izabrano u različita tela i komijije LEN-a a da je gospodin Aleksandar Šoštar izabran za člana biroa ove međunarodne federacije. Time je napravljen veliki korak u promociji srpskog vaterpola i plivanja.

Smatramo da je prisustvo naših stručnjaka u međunarodnim sportskim federacijama od izuzetnog značaja, kako za položaj naših sportista tako i za položaj našeg sporta na svetskom nivou.