doping-free-m[1]ADAS omogućava svim zainteresovanim distributerima i proizvođačima dijetetskih suplemenata prisutnih na domaćem tržištu, testiranje njihovih proizvoda na prisustvo supstanci sa Liste zabranjenih doping sredstava. Nalepnica „DOPING FREE“, koja se nalazi na testiranim preparatima označava da se u njima ne nalaze doping supstance iz grupe anaboličkih steroida i stimulansa:

Anabolički steroidi (prag detekcije 10 ng/g):
19-nor-4-androsten-3β, 17β-diol, 19-nor-5-androsten-3β, 17β-diol, 19-nor-4-androsten-3, 17-dion, 19-nortestosteron, 4-androsten-3β, 17β-diol, 5-androsten-3β, 17β-diol, 4-androsten-3, 17-dion, dehidroepiandrosteron (DHEA), testosteron, 5α-androstan-3β, 17β-diol, androstadien-3, 17-dion;

Stimulansi (prag detekcije 100 ng/g):
amfetamin, metamfetamin, dimetamfetamin, metilenedioksoamfetamin, metilefedrin, metilpseudoefedrin, efedrin, pseudoefedrin, norefedrin, norpseudoefedrin, strihnin, metilenedioksometamfetamin, benzfetamin, fenfluramin;

Rezultati testiranja se odnose isključivo na navedene anaboličke steroide i stimulanse, koji su i najčešće prisutni u kontaminiranim suplementima, a ne na sve supstance navedene na Listi zabranjenih doping sredstava.

Testiranje se vrši u laboratoriji akreditovanoj od strane Svetske antidoping agencije. Ukoliko želite da testiramo vaš supplement slobodno nam se obratite.

Broj reference na nalepnici vezan je za broj serije suplementa. Kada na ovoj stranici unesete broj reference sa nekog preparata, dobićete informaciju o broju serije kojoj preparat pripada. Ukoliko broj serije sa preparata nije jednak broju serije vezanom za broj reference sa nalepnice, taj preparat ne pripada programu „DOPING FREE”.

Unesite broj reference:

Suplementi koji su testirani u okviru programa Doping Free:

Analiza koja je na navedenim suplementima izvršena u okviru programa DOPING FREE važi isključivo za navedenu seriju!