ADAS je u julu zabeležila tri doping pozitivna slučaja:

1) Nemanja Ilić (američki fudbal), član kluba Imperatori Niš, doping je pozitivan na karboksi-THC, zabranjenu supstancu iz Grupe S.8 Liste zabranjenih doping sredstava. Sportista je testiran 20.6.2015. godine, na polufinalu plej ofa u američkom fudbalu, u Beogradu. Srpska asocijacija američkog fudbala privremeno je suspendovala sportistu 16.7.2015. godine. Suspenzija traje do donošenja konačne odluke.

2) Markus Darel Vilijams (košarka), u vreme testiranja član KK Crvena zvezda, doping je pozitivan na karboksi-THC, zabranjenu supstancu iz Grupe S.8 Liste zabranjenih doping sredstava. Sportista je testiran 12.6.2015. godine, na finalu plej ofa, u Beogradu. Kako je sportisti u međuvremenu istekao ugovor sa KK Crvena zvezda i nije više u nadležnosti Košarkaškog saveza Srbije, dalje procesuiranje slučaja preuzela je FIBA. U vezi sa navodima u dnevnoj štampi da je Markusu Darelu Vilijamsu ovo drugi pozitivan rezultat na marihuanu, odnosno da je bio pozitivan i dok je igrao u Kini, ADAS se obratila FIBA i kineskoj nacionalnoj antidoping organizaciji ČINADA i dobili smo informacije da je sportista koji je bio pozitivan u Kini Markus Eliot Vilijams, dok je Markusu Darelu Vilijamsu ovo prva povreda antidoping pravila.

3) Nenad Jeremić (moto sport), doping je pozitivan na klenbuterol, zabranjenu supstancu iz grupe S.1. Liste zabranjenih sredstava, kao i na karboksi THC, zabranjenu suspstancu iz grupe S.8 Liste zabranjenih sredstava. Sportista je testiran na nacionalnom prvenstvu u moto sportu, u Kruševcu 28.6.2015. godine, a Moto savez Srbije ga je privremeno suspendovao počev od 23.7.2015. godine. Suspenzija traje do donošenja konačne odluke.


Најновије вести


Све вести >