Вишегодишња едукација рукометаша успешно се наставља

Антидопинг агенција Републике Србије у сарадњи са Рукометним савезом Србије наставља интезивну антидопинг едукацију која је започета још 2015. године. Едукација је подједнако развијена у виду предавања на годишњим скуповима али и електронским путем чиме је РСС постао један од ретких савеза који је антидопинг едукацију ставио као обавезну за лиценцирање спортиста. И ове године наставља се едукација и то свих репрезентација у рукомету.
До сада су одржана 5 предавања за женске и мушке сениорске и јуниорске репрезентације. Предавања су у основи пружила информације о начелима борбе против допинга, Листи забрањених допинг средстава, терапеутском изузећу и процедури допинг контроле. Кроз статистику која обухвата 15 година постојања Антидопинг агенције Републике Србије предочено је који су спортови најризичнији по питању допинга као и које су сусптанце најчешће злоупотребљене.
Интересовање је на предавањима постојало не само код спортиста већ и код самих тренера и чланова стручног штаба који су присуствовали предавањима. Својим питањима и сугестијама помогли су спортистима, поготово јунорима, да увиде шта је важно и на шта морају да обрате пажњу. Захваљујемо се господину Зорану Лазаревићу на иницијативи и организацији ових предавања, којих ће бити јос у наредном периоду, за кадете и пионире.


Најновије вести


Све вести >