Антидопинг едукација на Сајму спорта

Антидопинг агенција Републике Србије је одржала антидопинг едукацију за спортисте стипендисте Министарства омладине и спорта и Града Београда. На едукацији је присуствовало више од 250 најбољих спортиста Републике Србије.

Спортисти стипендисти према уговору који потпишу са надлежном институцијом имају током године обавезу да присуствују на две антидопинг едукације у организацији Антидопинг агенције Републике Србије. Овог пута су имали прилику да слушају предавање на тему узбуњивања у области борбе против допинга у спорту. Антидопинг агенција Републике Србије је учесник Ерасмус пројекта: Understanding and promoting Whistleblowing on Doping Irregularities in the EU, WIN_DOP, те смо били у прилици да своја сазнања стечена кроз овај пројекат пренесемо нашим спортистима.

Узбуњивање у области допинга спорту представља један од најважнијих инструмената у борби против допинга у спорту.

Спортистима су се након завршене едукације обратили Министар омладине и спорта Вања Удовичић и Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, захвалили се на одличним резултатима и пожелели још пуно успеха у периоду који долази.


Најновије вести


Све вести >