ОБАВЕШТЕЊЕ

Уколико сте одабрани за тестирање, допинг контролор ће Вас на крају меча или тренинга замолити да потпишете да сте примили обавештење. Запамтите да одбијање тестирања подлеже казни као да сте допинг позитивни.

СТАНИЦА ЗА ДОПИНГ КОНТРОЛУ

Када примите обавештење дужни сте да што пре дођете у станицу за допинг контролу. За то време ћете бити у пратњи допинг контролора или пратиоца (ескорта).

ОДАБИР ПОСУДА ЗА УЗОРКЕ

Када будете спремни да дате узорак, од понуђених две или више стерилних посуда затворених у пластичну кесицу одабраћете једну. Уверите се да посуда није претходно отварана или оштећена.

ДАВАЊЕ УЗОРКА УРИНА

Контролор који је истог пола као и Ви мора да Вас непосредно надгледа док дајете узорак. Уколико нисте у могућности да дате адекватну количину узорка приликом првог покушаја, ваш узорак ће бити сигурно затворен док не будете били спремни да поново покушате.

ОДАБИР КИТОВА ЗА УЗОРКЕ

Када будете успели да дате довољну количину урина, контролор ће Вас замолити да одаберете између два или више затворених китова за допинг контролу означених бројем (кит садржи две бочице – А и Б). Проверите број са кита (кутије) и бочица. Морају бити исти!

ИСПРАВНОСТ УЗОРКА

Узорак сипајте у бочицу А (минимално 60 ml) и бочицу Б (минимално 30 ml). Потом чврсто затворите бочице и проверите да ли су добро затворене. Не заборавите да сте једини који рукује својим узорком.
Након затварања, тражиће Вам да бочице ставите у пластичне кесице и вратите их у картонску кутију. Преосталу количину урина из пластичне посуде допинг контролори ће искористити да би измерили специфичну густину урина. Уколико се покаже да узорак није погодан за анализу, морате да дате нови узорак.

УЗИМАЊЕ ПОДАТАКА

На формулару наведите све лекове и суплементе које сте узимали 7 дана пре допинг контроле. Уколико имате одобрено изузеће ради терапеутске употребе (ТУЕ) затражите од допинг контролора да то нотира у формулар.
Пажљиво проверите све податке са формулара за допинг контролу и уверите се да су тачни и прецизни. Уколико имате било какве примедбе или недоумице везане за процедуру, упишите их у формулар. Након потписивања добићете своју копију формулара.