Онлајн курсу „Основна антидопинг едукација” можете приступити кликом на следећи линк:

antidoping3.smas.org/course/view.php?id=2

Да бисте започели онлајн курс „Основна антидопинг едукација”, потребно је да се региструјете као полазник курса. Одаберите опцију „Креирај нови налог” као на илустрацији доле:

Затим унесите корисничко име и лозинку које желите да користите на овом онлајн курсу, као и остале неопходне податке:

Након уноса свих података кликните на дугме „Креирај нови кориснички налог” а затим на „Настави”. На Вашу имејл адресу стићи ће порука која садржи линк за потврду регистрације.

Клинкните на линк у имејл поруци коју сте добили, а када се отвори страница као на илустрацији доле, кликните на дугме „Курсеви”

ПАЖЊА: уколико нисте примили имејл поруку са линком за потврду регистрације, пошаљите нам обавештење о томе и убрзо ћемо потврдити вашу регистрацију.

Унесите своју имејл адресу коју сте користили за отварање налога на курсу основне антидопинг едукације овде:


Када добијете имејл поруку, клинкните на линк у поруци а када се отвори страница као на илустрацији доле, пријавите се користећи своје корисничо име и лозинку:

Сада кликните на линк за курс „Основна антидопинг едукација” као на илустрацији доле:

Затим кликните на дугме „Упиши ме” као на илустрацији доле:

Овим сте започели онлајн курс „Основна антидопинг едукација”. Кликните на линк „Објашњење и упутства” као на илустрацији доле:

На страници која ће се отворити налазе се сви едукативни садржаји који су потребни за успешно решавање теста: Листа забрањених допинг средстава, Изузеће за терапеутску употребу (ТУЕ), Суплементи и ризик од допинга и контаминације, Правила о допинг контроли на такмичењу и изван такмичења, видео снимак „Електронска едукација” као и пратећа презентација у ПДФ формату.
Када завршите са прегледањем ових садржаја, кликните на дугме „Даље…” а затим на линк „Иди на тест” као на илустрацији доле:

Затим кликните на дугме „Започни тест” као на илустрацији доле:

Сада одаберите опцију „Започни покушај решавања”:

Овим сте започели решавање теста. Тест морате решити из једног покушаја, односно на свако од питања можете одговорити само једном – накнадна промена одговора није могућа. Кад одаберете одговор, кликните на дугме „Следећи”, као на илустрацији доле. Овај поступак понављајте док не дођете до краја теста.

Након одговарања на сва питања, кликните на опцију „Предај одговоре и заврши тест”:

Затим потврдите свој избор одабиром опције „Предај све одговоре и заврши тест” као на илустрацији доле:

Сада можете прегледати све своје одговоре а када завршите, кликните на линк „Заврши преглед” као на илустрацији доле:

Сада изаберите опцију „Назад на курс”:

Уколико сте тачно одговорили на бар 60% питања, сада имате могућност да отворите сертификат о положеној основној антидопинг едукацији:

Сада кликните на дугме „Преузмите свој сертификат” као на илустрацији доле:

Сертификат у ПДФ формату биће Вам аутоматски послат на имејл адресу, и истовремено ће се отворити у Вашем веб читачу.