UFC, USADA se rastaju 2024.; USADA tvrdi da je veza postala „neodrživa“ zbog situacije sa Konorom Mekgregorom

Objavljeno: 11.10.2023

(mmafighting.com) Antidoping agencija SAD više neće nadgledati UFC-ov antidoping program nakon što njihov trenutni ugovor istekne krajem 2023.

Zapanjujuća vest objavljena je u sredu sa izjavom izvršnog direktora USADA-e Travisa Tajgarta nakon što su zvaničnici USADA-e potvrdili da je superzvezda UFC-a Konor Mekgregor zvanično ponovo ušao test grupu nakon dugog odsustva sa ovog programa. Tajgart tvrdi da su u toku razgovori o produženju između USADA-e i UFC-a dok pregovori ne propadnu; MMA promocija je tada odlučila da prekine partnerstvo počevši od 2024.

„Možemo da potvrdimo da je Konor Mekgregor ponovo ušao u test grupu USADA-e od nedelje, 8. oktobra 2023.“, rekao je Tajgart. „Bili smo jasni i čvrsti sa UFC-om da UFC ne bi trebalo da pravi izuzetak da se Mekgregor bori dok ne vrati dva negativna testa i ne bude u bazenu najmanje šest meseci. Pravila takođe dozvoljavaju USADA-i da zadrži nekoga u grupi za testiranje duže pre nego što se takmiči na osnovu njihovih izjava po ulasku u grupu i rezultata testiranja.

www.mmafighting.com/2023/10/11/23913573/ufc-usada-parting-wa…