АДАС ДОПИНГ КОНТРОЛОРИ НА ОЛИМПИЈАДИ И ПАРАОЛИМПИЈАДИ У ПАРИЗУ

Објављено: 24.4.2024

Антидопинг Агенција Републике Србије (АДАС) са великим задовољством најављује активно учешће својих допинг контролора на предстојећим Олимпијским и Параолимпијским играма у Паризу.

Са 9 едукованих контролора који поседују статус интернационалних допинг контролора, Србија ће представљати једну од ретких земаља која ће имати толики број стручњака за спровођење допинг контрола на највећем светском спортском догађају.

“Поносни смо што ћемо имати прилику да учествујемо и дамо свој допринос на најзначајнијој и најбројнијој спортској манисфестацији. Наши допинг контролори су понос АДАС-а и представљају стуб борбе против допинга у спорту. Њихова посвећеност, стручност и интегритет су неопходни како бисмо осигурали поштено и равноправно одмеравање снага и вештина спортиста на свим спортским такмичењима и у свим спортским дисциплинама. АДАС је посвећен промоцији чистог спорта и спремни смо да поставимо високе стандарде у спровођењу допинг контроле на Олимпијским и Параолимпијским играма – изјавила је проф. др Милица Вукашиновић Весић, директорка Антидопинг Агенције Републике Србије.

АДАС има укупно 50 допинг контролора од којих је њих 22 прошло интензиван програм обуке Интернационалне агенције за тестирање и стекли су знање и вештине потребне за ефикасно спровођење допинг контрола у складу са међународним стандардима као и статус Интернационалних допинг контролора. Њихов рад је од кључног значаја за очување фер такмичења, заштиту здравља спортиста и кредибилитет спорта уопште.

АДАС ће наставити да ради на промоцији чистог спорта, едукацији спортиста о шетним утицајима допинга и спровођењу превентивних мера како би се очували морални принципи и етика у спорту и здравље свих учесника.

ADAS doping kontrolori na olimpijadi i paraolimpijadi u Parizu