doping-free-m[1]АДАС омогућава свим заинтересованим дистрибутерима и произвођачима дијететских суплемената присутних на домаћем тржишту, тестирање њихових производа на присуство супстанци са Листе забрањених допинг средстава. Налепница „DOPING FREE“, која се налази на тестираним препаратима означава да се у њима не налазе допинг супстанце из групе анаболичких стероида и стимуланса:

Анаболички стероиди (праг детекције 10 ng/g):
19-nor-4-androsten-3β, 17β-diol, 19-nor-5-androsten-3β, 17β-diol, 19-nor-4-androsten-3, 17-dion, 19-nortestosteron, 4-androsten-3β, 17β-diol, 5-androsten-3β, 17β-diol, 4-androsten-3, 17-dion, dehidroepiandrosteron (DHEA), testosteron, 5α-androstan-3β, 17β-diol, androstadien-3, 17-dion;

Стимуланси (праг детекције 100 ng/g):
amfetamin, metamfetamin, dimetamfetamin, metilenedioksoamfetamin, metilefedrin, metilpseudoefedrin, efedrin, pseudoefedrin, norefedrin, norpseudoefedrin, strihnin, metilenedioksometamfetamin, benzfetamin, fenfluramin;

Резултати тестирања се односе искључиво на наведене анаболичке стероиде и стимулансе, који су и најчешће присутни у контаминираним суплементима, а не на све супстанце наведене на Листи забрањених допинг средстава.

Тестирање се врши у лабораторији акредитованој од стране Светске антидопинг агенције. Уколико желите да тестирамо ваш супплемент слободно нам се обратите.

Број референце на налепници везан је за број серије суплемента. Када на овој страници унесете број референце са неког препарата, добићете информацију о броју серије којој препарат припада. Уколико број серије са препарата није једнак броју серије везаном за број референце са налепнице, тај препарат не припада програму „DOPING FREE”.

Унесите број референце:

Суплементи који су тестирани у оквиру програма Doping Free:

Анализа која је на наведеним суплементима извршена у оквиру програма DOPING FREE важи искључиво за наведену серију!