doping-free-m[1]АДАС је омогућавао свим заинтересованим дистрибутерима и произвођачима дијететских суплемената присутних на домаћем тржишту, тестирање њихових производа на присуство супстанци са Листе забрањених допинг средстава. Налепница „DOPING FREE“, која се налази на тестираним препаратима означава да се у њима не налазе допинг супстанце из групе анаболичких стероида и стимуланса:

Анаболички стероиди (праг детекције 10 ng/g):
19-nor-4-androsten-3β, 17β-diol, 19-nor-5-androsten-3β, 17β-diol, 19-nor-4-androsten-3, 17-dion, 19-nortestosteron, 4-androsten-3β, 17β-diol, 5-androsten-3β, 17β-diol, 4-androsten-3, 17-dion, dehidroepiandrosteron (DHEA), testosteron, 5α-androstan-3β, 17β-diol, androstadien-3, 17-dion;

Стимуланси (праг детекције 100 ng/g):
amfetamin, metamfetamin, dimetamfetamin, metilenedioksoamfetamin, metilefedrin, metilpseudoefedrin, efedrin, pseudoefedrin, norefedrin, norpseudoefedrin, strihnin, metilenedioksometamfetamin, benzfetamin, fenfluramin;

Резултати тестирања се односе искључиво на наведене анаболичке стероиде и стимулансе, који су и најчешће присутни у контаминираним суплементима, а не на све супстанце наведене на Листи забрањених допинг средстава.

Број референце на налепници везан је за број серије суплемента. Када на овој страници унесете број референце са неког препарата, добићете информацију о броју серије којој препарат припада. Уколико број серије са препарата није једнак броју серије везаном за број референце са налепнице, тај препарат не припада програму „DOPING FREE”.

Унесите број референце:

Суплементи који су тестирани у оквиру програма Doping Free:

Анализа која је на наведеним суплементима извршена у оквиру програма DOPING FREE важи искључиво за наведену серију!