ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ ЗА СРБИЈУ У ОБЛАСТИ БОРБЕ ПРОТИВ ДОПИНГА У СПОРТУ И СПОРТСКЕ МЕДИЦИНЕ

Извршни одбор Светске антидопинг агенције је на редовној годишњој седници изабрао нашу проф. др Милицу Вукашиновић Весић, директорку Антидопинг агенције Србије за члана Сталног комитета за здравље, медицину и истраживања. Стални комитет Светске антидопинг агенције, броји само 12 чланова изабраних из целог света, који представљају сам врх спортске медицине у свету и једно је од најугледнијих у најпрестижнијих тела Светске антидопинг агенције.

Проф. др Вукашиновић Весић је еминетни стручњак наше земље која је до сада била представник Србије у међународним спортским федерацијама као Секретар медицинске комисије Европске пливачке федерације и члан Правне и етичке комисије Светске рвачке федерације, где је својим ангажовањем и радом препозната вишеструко на међународном нивоу. Поред тога, у мандату проф. др Милице Вукашиновић Весић Србија је кроз рад Антидопинг агенције Србије добила статус земље која служи као пример другима у борби против допинга у спорту. Ипак, оно што проф. др Вукашиновић Весић увек истиче је да је циљ рада Антидопинг агенције то да данас спортисти Србије у Антидопинг агенцији Србије имају подршку да се у континуитету едукују, сачувају своје здравље и постижу врхунске резултате на поштен начин, без коришћења било каквих недозвољених супстанци.

Одабир представника Србије у ово изузетно значајно тело Светске антидопинг агенције представља велико заслужено признање како за проф. др Вукашиновић Весић, тако и за Министарство омладине и спорта и Антидопинг агенцију Србије, који су системски и у синергији са свим надлежним органима у Републици Србију учинили да данас Србија буде један од лидера у свету на пољу борбе против допинга у спорту.


Најновије вести


Све вести >