Doping kontrole na Evropskom prvenstvu u rukometu

Objavljeno: 7.2.2005

Antidoping agencija Republike Srbije je tokom Evropskog prvenstva u rukometu bila angažovana od strane Rukometnog saveza Srbije na sprovodjenju doping kontrola. Tokom prvenstva je urađeno 48 doping kontrola u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu. Doping kontrole su prošle bez ikakvih problema pri čemu su svi angažovani doping kontrolori pokazali izuzetnu profesionalnost.

U prilog tome govori i dopis koji je glavni doping delegat EHF gospodin Hans Holdhaus poslao Antidoping agenciji Republike Srbije, a u kojoj se zahvaljuje svim doping kontrolorima koji su učestvovali u sprovođenju doping kontrola na prvenstvu ističući ne samo njihovu profesionalnost već i prijateljski odnos prema sportistima svih reprezentacija koji su testirani. Pored toga gospodin Holdhaus ističe da su mu predstavnici svih reprezentacija učesnica prvenstva kao i igrači koji su kontrolisani preneli svoje zadovoljstvo odnosom koji su doping kontrolori imali prema njima.

Ovo predstavlja još jedno priznanje Antidoping agenciji Republike Srbije na izuzetnoj profesionalnosti u svom radu na koje Agencija može biti izuzetno ponosna.