Antidoping edukacija za teritorijalne sportske saveze

Objavljeno: 21.8.2020

Antidoping agencija Republike Srbije i sportski savez Srbije su posle dugog niza godina uspešne saradnje potpisali zvanični ugovor u saradnji u oblasti pre svega edukacije u borbi protiv dopinga u sportu. Ugovor su potpisali direktorka ADAS-a Prof. dr Milica Vukašinović Vesić i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Antidoping agencija Republike Srbije je u saradnji sa Sportskim savezom Srbije organizovala onlajn antidoping edukaciju za teritorijalne sportske saveze kako bi što većem broju sportista i sportskih radnika omogućili da unaprede svoja znanja iz oblasti borbe protiv dopinga u sportu.

Antidoping agencija Republike Srbije je razvila platformu za onlajn edukaciju sportista i sportskih radnika, koja je namenjena unapređenju znanja sportista u oblasti borbe protiv dopinga. Sportisti platformi pristupaju od svoje kuće čime je omogućeno da ni na koji način ne ugrožavaju svoje zdravlje.

Važno je da u ovom periodu, kada se moraju poštovati pravila fizičke distance i kada nismo u mogućnosti da se sretnemo sa svim našim sportistima širom Srbije, organizujemo najbezbedniji način za antidoping edukaciju.