IZJAVA O PRIVATNOSTI INTERNET STRANICE

Изјава о приватности

Добро дошли на интернет страницу Антидопинг агенције Републике Србије (“АДАС”). АДАС придаје велики значај заштити приватности посетилаца интернет странице и стога смо саставили ову Изјаву о приватности како бисмо вас обавештавали о томе које податке о вама прикупљамо и како их даље обрађујемо. АДАС задржава право да измени ову Изјаву о приватности, тако да би повремено требало да проверавате њен садржај како бисте били детаљно упознати са њеним изменама.

За информације у вези са заштитом података о личности, можете нас контактирати на имејл: bojan.vajagic@adas.org.rs.

Прикупљање информација

У зависности од тога како користите нашу интернет страницу, можемо да прикупљамо и чувамо различите типове ваших података о личности, као што су име и е-адреса када нам их пошаљете.

Прикупљамо и информације о вашем претраживачу на рачунару, укључујући ИП адресу рачунара и локацију особе, тип претраживача, оперативни систем и интернет странице које посећујете. Ако нашој интернет страници приступите путем мобилног телефона или другог уређаја, можемо да прикупимо и јединствени идентификатор који тај уређај садржи. Ове информације нам омогућавају да приказујемо или обликујемо релевантан садржај и услуге за тај уређај.

Посетиоци интернет странице

Ако прегледате нашу интернет страницу, можемо да прикупимо информације о томе где се налазите, како се крећете по нашој интернет страници и како је користите. Користићемо ове информације да бисмо побољшали функционисање и практичност интернет странице, као и да бисмо пратили статистичке податке о посети наше интернет странице.

Сврхе обраде Ваших података

У зависности у коју сврху нам шаљете Ваше податке, исти се могу обрађивати у сврхе поступања по ТУЕ захтеву, давања мишљења о леку или суплементу, спровођења антидопинг едукације или поступања по пријави допинга.

Правни основ обраде Ваших података

Подаци се обрађују у складу са одредбама Закона о заштити података о личности (“Сл. Гласник РС”, бр. 87/2018) и Закона о спречавању допинга у спорту (“Сл. Гласник РС”, бр. 111/2014 и 47/2021).

Откривање информација другим лицима

Можемо да делимо ваше податке о личности са другим овлашћеним антидопинг организацијама како бисмо вам пружили информације и услуге које од нас захтевате и како бисмо побољшали своје услуге.

Нећемо делити ваше податке о личности са трећим лицима без вашег пристанка, осим у случају да то од нас захтева државни орган или законска обавеза.

Ваши подаци неће бити пренети ван територије Републике Србије, осим у случајевима регулисаним чланом 4. Закона о спречавању допинга у спорту.

Колико дуго чувамо ваше податке

Ваше податке чувамо у роковима који су неопходни ради испуњења сврха обраде наведене тачки 6.4 ове Изјаве о приватности, а у сваком случају не дуже од рокова утврђених у Листи категорија регистратурског материјала са роковима чувања АДАС.

Безбедност података о личности

Трудимо се да ваше податке о личности заштитимо и примењујемо одговарајуће техничке, организационе и кадровске мере безбедности како бисмо спречили неовлашћен приступ или губитак ваших података о личности. Ове мере укључују заштиту од неовлашћеног приступа и повреде ваших података.

Захтеви који се односе на ваше податке о личности

Можете нам се обратити у било ком тренутку како бисте сазнали које податке о вама чувамо, како бисте затражили копију или добили друге информације везано за обраду. Ако желите да избришемо ваше податке о личности, молимо вас да нас о томе обавестите. Ако сматрате да су наше информације неисправне, нетачне или непотпуне, радо ћемо их исправити и допунити. Поред наведених права, имате право на ограничење обраде ваших података, као и право на преносивост у складу са важећим прописима из области заштите података о личности.

Уколико сматрате да су било која од ваших права повређена, имате право да се обратите Поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности подношењем притужбе на следећу адресу:

Булевар краља Александра 15, Београд 11120

Тел: +381 11 3408 900

Факс: +381 11 3343 379

Имејл: office@poverenik.rs.

Ако желите да упутите захтев у вези са остваривањем права које су наведена изнад, односно прописана законима који уређују заштиту података о личности, или ако имате питање везано за нашу употребу ваших података о личности, можете нам се обратити на имејл: bojan.vajagic@adas.org.rs.

Информације о колачићима

Ова интернет страница користи колачиће. Колачић је мала количина података коју генерише интернет страница и коју чува ваш интернет претраживач. Његова сврха је да запамти информације о вама, слично датотеци са жељеним опцијама коју прави софтверска апликација. Колачићи обављају неколико различитих функција. Од неких колачића суштински зависи наша могућност да вам омогућимо коришћење интернет странице и пружамо услуге. Колачићи могу да буду “трајни”, што значи да остају на вашем уређају и када напустите интернет страницу, или “привремени”, што значи да се бришу када затворите интернет претраживач. Жељеним опцијама за колачиће можете да управљате у подешавањима претраживача, као и у одељку за управљање колачићима на нашем интернет сајту (“управљање колачићима”), али имајте на уму да, ако то урадите, неке функције интернет странице можда неће бити доступне или можда неће бити потпуно ефикасне.

Само колачићи који су строго неопходни ради функционисања наше интернет странице биће примењени аутоматски.

АДАС неће вршити идентификацију посетилаца интернет странице и неће користити колачиће да би ступило у контакт са посетиоцима. АДАС се труди да увек поштује вашу приватност.

Уколико имате питања или недоумица о томе како користимо ваше податке о личности, слободно нам се обратите на начине наведене изнад.