IZJAVA O PRIVATNOSTI INTERNET STRANICE

Izjava o privatnosti

Dobro došli na internet stranicu Antidoping agencije Republike Srbije (“ADAS”). ADAS pridaje veliki značaj zaštiti privatnosti posetilaca internet stranice i stoga smo sastavili ovu Izjavu o privatnosti kako bismo vas obaveštavali o tome koje podatke o vama prikupljamo i kako ih dalje obrađujemo. ADAS zadržava pravo da izmeni ovu Izjavu o privatnosti, tako da bi povremeno trebalo da proveravate njen sadržaj kako biste bili detaljno upoznati sa njenim izmenama.

Za informacije u vezi sa zaštitom podataka o ličnosti, možete nas kontaktirati na imejl: bojan.vajagic@adas.org.rs.

Prikupljanje informacija

U zavisnosti od toga kako koristite našu internet stranicu, možemo da prikupljamo i čuvamo različite tipove vaših podataka o ličnosti, kao što su ime i e-adresa kada nam ih pošaljete.

Prikupljamo i informacije o vašem pretraživaču na računaru, uključujući IP adresu računara i lokaciju osobe, tip pretraživača, operativni sistem i internet stranice koje posećujete. Ako našoj internet stranici pristupite putem mobilnog telefona ili drugog uređaja, možemo da prikupimo i jedinstveni identifikator koji taj uređaj sadrži. Ove informacije nam omogućavaju da prikazujemo ili oblikujemo relevantan sadržaj i usluge za taj uređaj.

Posetioci internet stranice

Ako pregledate našu internet stranicu, možemo da prikupimo informacije o tome gde se nalazite, kako se krećete po našoj internet stranici i kako je koristite. Koristićemo ove informacije da bismo poboljšali funkcionisanje i praktičnost internet stranice, kao i da bismo pratili statističke podatke o poseti naše internet stranice.

Svrhe obrade Vaših podataka

U zavisnosti u koju svrhu nam šaljete Vaše podatke, isti se mogu obrađivati u svrhe postupanja po TUE zahtevu, davanja mišljenja o leku ili suplementu, sprovođenja antidoping edukacije ili postupanja po prijavi dopinga.

Pravni osnov obrade Vaših podataka

Podaci se obrađuju u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti (“Sl. Glasnik RS”, br. 87/2018) i Zakona o sprečavanju dopinga u sportu (“Sl. Glasnik RS”, br. 111/2014 i 47/2021).

Otkrivanje informacija drugim licima

Možemo da delimo vaše podatke o ličnosti sa drugim ovlašćenim antidoping organizacijama kako bismo vam pružili informacije i usluge koje od nas zahtevate i kako bismo poboljšali svoje usluge.

Nećemo deliti vaše podatke o ličnosti sa trećim licima bez vašeg pristanka, osim u slučaju da to od nas zahteva državni organ ili zakonska obaveza.

Vaši podaci neće biti preneti van teritorije Republike Srbije, osim u slučajevima regulisanim članom 4. Zakona o sprečavanju dopinga u sportu.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Vaše podatke čuvamo u rokovima koji su neophodni radi ispunjenja svrha obrade navedene tački 6.4 ove Izjave o privatnosti, a u svakom slučaju ne duže od rokova utvrđenih u Listi kategorija registraturskog materijala sa rokovima čuvanja ADAS.

Bezbednost podataka o ličnosti

Trudimo se da vaše podatke o ličnosti zaštitimo i primenjujemo odgovarajuće tehničke, organizacione i kadrovske mere bezbednosti kako bismo sprečili neovlašćen pristup ili gubitak vaših podataka o ličnosti. Ove mere uključuju zaštitu od neovlašćenog pristupa i povrede vaših podataka.

Zahtevi koji se odnose na vaše podatke o ličnosti

Možete nam se obratiti u bilo kom trenutku kako biste saznali koje podatke o vama čuvamo, kako biste zatražili kopiju ili dobili druge informacije vezano za obradu. Ako želite da izbrišemo vaše podatke o ličnosti, molimo vas da nas o tome obavestite. Ako smatrate da su naše informacije neispravne, netačne ili nepotpune, rado ćemo ih ispraviti i dopuniti. Pored navedenih prava, imate pravo na ograničenje obrade vaših podataka, kao i pravo na prenosivost u skladu sa važećim propisima iz oblasti zaštite podataka o ličnosti.

Ukoliko smatrate da su bilo koja od vaših prava povređena, imate pravo da se obratite Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti podnošenjem pritužbe na sledeću adresu:

Bulevar kralja Aleksandra 15, Beograd 11120

Tel: +381 11 3408 900

Faks: +381 11 3343 379

Imejl: office@poverenik.rs.

Ako želite da uputite zahtev u vezi sa ostvarivanjem prava koje su navedena iznad, odnosno propisana zakonima koji uređuju zaštitu podataka o ličnosti, ili ako imate pitanje vezano za našu upotrebu vaših podataka o ličnosti, možete nam se obratiti na imejl: bojan.vajagic@adas.org.rs.

Informacije o kolačićima

Ova internet stranica koristi kolačiće. Kolačić je mala količina podataka koju generiše internet stranica i koju čuva vaš internet pretraživač. Njegova svrha je da zapamti informacije o vama, slično datoteci sa željenim opcijama koju pravi softverska aplikacija. Kolačići obavljaju nekoliko različitih funkcija. Od nekih kolačića suštinski zavisi naša mogućnost da vam omogućimo korišćenje internet stranice i pružamo usluge. Kolačići mogu da budu “trajni”, što znači da ostaju na vašem uređaju i kada napustite internet stranicu, ili “privremeni”, što znači da se brišu kada zatvorite internet pretraživač. Željenim opcijama za kolačiće možete da upravljate u podešavanjima pretraživača, kao i u odeljku za upravljanje kolačićima na našem internet sajtu (“upravljanje kolačićima”), ali imajte na umu da, ako to uradite, neke funkcije internet stranice možda neće biti dostupne ili možda neće biti potpuno efikasne.

Samo kolačići koji su strogo neophodni radi funkcionisanja naše internet stranice biće primenjeni automatski.

ADAS neće vršiti identifikaciju posetilaca internet stranice i neće koristiti kolačiće da bi stupilo u kontakt sa posetiocima. ADAS se trudi da uvek poštuje vašu privatnost.

Ukoliko imate pitanja ili nedoumica o tome kako koristimo vaše podatke o ličnosti, slobodno nam se obratite na načine navedene iznad.