ADAS spada u 8% svetskih nacionalnih antidoping agencija koje su u saglasnosti sa Antidoping kodeksom 2015.

Objavljeno: 26.3.2018

Од 1. јануара 2015. године, од када ступио је на снагу ревидирани Светски антидопинг кодекс, антидопинг заједница је посветила много напора да га имплементира у правилима, прописима, законима и програмима свих својих чланица, националних антидопинг агенција, интернационалних федерација, организатора великих такмичења и осталих антидопинг организација. Након тога WADA се усредсредила на проверу квалитета антидопинг упитника за надгледање усаглашености са Кодексом 2015 и свим пратећим стандардима.

На управо завршеном WADA симпозијуму представљени су први резултати провере усаглашености. Како смо већ информисали јавност АДАС је почетком године добио потврду да је потпуно у сагласности са Кодексом 2015, али тада нисмо знали да спадамо у мали број националних антидопинг агенција (НАДО) који су тај циљ постигле. Тачније од 204 НАДО само је 16 успело, а међу њима и Антидопинг агенција Републике Србије, односно од 51 НАДО у Европи, АДАС је једна од 11 које су постигле сагласност.

Ово не само да је велик успех за нашу земљу, већ и доказ да све године АДАС ради према стандардима и Кодексу и да је један од лидера у овој области у Европи и свету.