Direktorka ADAS-a prisustvovala Međunarodnom Samitu „Otvoreni svet“

Objavljeno: 8.11.2022

Direktorka ADAS-a Prof. dr Milica Vukašinović Vesić je po pozivu Fondacije „Zajedno za mlade – dr Danica Grujičić“ učestvovala na prvom Međunarodnom samitu mladih „ Otvoreni svet“.

Prof. dr Milica Vukašinović Vesić je bila moderator sesije „Sport-dve strane medalje“ u kojoj su učestvovali Prof. dr Vladimir Koprivica sa Fakulteta za sport Univerziteta Nikola Tesla, strelkinja Zorana Arunović, Ratko Nikolić direktor rukometne reprezentacije Srbije i Mladen Đorić predstavnik Privredne komore Srbije.

Ideja samita je bila da se najboljim mladim studentima završnih godina univerziteta sa prosekom iznad 8.5 omogući da na ovaj način steknu nova saznanja, iskustva i veštine i kontakte i povežu se sa državnim institucijama, privatnim sektorom, nevladinim sektorom i organizacijama iz Srbije, regiona i celog sveta, kako bi lakše krenuli putem liderstva u svojim izabranim oblastima.

Samit je okupio oko 3000 najuspešnijih i najperspektivnijih studenata iz naše zemlje, okruženja i sveta koji su 4 dana bili u prilici da kroz veliki broj stručnih panela saznaju što više informacija relevantnih za njihove buduće izbore u okviru svojih profesija.