DOPING KONTROLORKA NAPADNUTA NA DŽUDO PRVENSTVU U NIŠU

Objavljeno: 16.3.2009

Povodom fizičkog napada na ovlašćenog doping kontrolora Antidoping agencije Republike Srbije – dr Tanju Nastasić, od strane Nenada Mihajlovića, trenera džudo kluba Slavija iz Novog Sada, koji se desio na Seniorskom prvenstvu Srbije u džudou, u Nišu, 14. marta 2009. godine – Antidoping agencija Republike Srbije je podnela zahtev Džudo savezu Srbije da pokrene postupak utvrđivanja povrede antidoping pravila – ometanje ili pokušaj ometanja bilo kog dela doping kontrole, za koju se prema Zakonu o sprečavanju dopinga u sportu može izreći zabrana obavljanja funkcija u oblasti sporta u trajanju od dve godine za prvu povredu i doživotno za drugu povredu.

Antidoping agencija Republike Srbije će protiv Mihajlovića pokrenuti prekršajni postupak u skladu sa članom 51. Zakona o sprečavanju dopinga u sportu. Prema ovom članu ometanje bilo kog dela doping kontrole kažnjava se novčano od 10.000 do 50.000 dinara.

Dana 14. 03. 2009. godine, Nenad Mihajlović je neovlašćeno na silu, pokušao da uđe u doping stanicu gde su se u tom trenutku obavljale doping kontrole. Kada ga je dr Tanja Nastasić upozorila da nema pravo ulaska u doping stanicu, Mihajlović ju je fizički i verbalno napao. Policija koja je došla na poziv doping kontrolora uzela je izjave od kontrolora, a dr Tanji Nastasić su u Urgentnoj službi Kliničkog centra u Nišu, nakon pregleda hirurga, ortopeda i radiologa, klinički i ultrazvučno opisane kontuzija leve brahijalne regije, povrede mekih tkiva levog nadlakta sa brojnim hematomima, prisustvo slobodne tečnosti u kubitalnoj regiji levo i kontuzija levog hemitoraksa.