Četvrta antidoping edukacija: „Sportska ishrana i suplementacija”

Objavljeno: 10.5.2012

Četvrta po redu ADAS edukacija iz oblasti sportske ishrane, suplementacije i hidracije održana je 4. maja za tenisere, gimnastičare i bicikliste.

Sportisti su imali priliku, između ostalog, da nauče kako da se upoznaju sa osnovama pravilne sportske ishrane, kako da izračunaju svoj bazalni metabolizam, kao i na značaj korišćenja sportskog pića kako bi bili dobro hidrirani.

Zahvaljujući upotrebi interaktivnog sistema na seminaru, sportisti su uzeli učešće u ovim predavanjima i glasanjem pokazali koliko znanje imaju iz pojedinih oblasti kao i gde postoje problemi kada su u pitanju teme naših predavanja.

Na ovaj način ADAS je još jednom pokazao koliko je ovakav vid komunikacije sa sportistima bitan jer znanja koja oni steknu na ovim kursevima pomažu im da pre svega da nauče kako pravilno da se hrane, koje suplemente da uzimaju i kako da se hidriraju a u isto vreme da izbegnu opasnost korišćenja doping supstanci.

Sportisti stipendisti MOS-a su ocenili kurs kao veoma koristan i ukazali na probleme koje bi želeli da na nekim budućim predavanjima budu razmatrani i prezentovani.