Antidoping edukacija među učenicima

Objavljeno: 25.12.2015

doping-1

Prošle nedelje u Medicinskoj školi ”Nadežda Petrović” učenice druge godine napravile su zanimljiv pano o dopingu. Inspirisane posetom Sajmu sporta i štandu Antidoping agencije Republike Srbije, rešile su da svoje utiske i razmišljanje o dopingu prenesu na pano koji je sada istaknut u holu škole.

Ideju za ovakvu vrstu vršnjačke edukacije i veliku podršku pružila im je dr Snežana Rajačić, sa kojom ADAS sarađuje dugi niz godina i redovno organizuje predavanja, najčešće u fudbalu gde je dr Rajačić najaktivnija. U Medicinskoj školi dr Snežana predaje higijenu, zdravstveno vaspitanje i patologiju. U okviru sekcije preventivne medicine koju ona takođe organizuje, napravljen je pano o dopingu a za svaku pohvalu je da je u celu akciju uključen i školski psiholog.

doping-2

Učenici su prepoznali koliku opasnost nose doping sredstva pa su započeli rad na nekoliko prezentacija u vezi sa štetnošću anaboličkih steroida uz mentorstvo dr Snežane.
ADAS želi da pohvali i podrži ovakav vid edukacije i da istakne značaj prepoznavanja štetnosti dopinga među učenicima tj. srednjoškolcima.