UFC, USADA se rastaju 2024.; USADA tvrdi da je veza postala „neodrživa“ zbog situacije sa Konorom Mekgregorom

Objavljeno: 11.10.2023

(mmafighting.com) Антидопинг агенција САД више неће надгледати УФЦ-ов антидопинг програм након што њихов тренутни уговор истекне крајем 2023.

Запањујућа вест објављена је у среду са изјавом извршног директора УСАДА-е Трависа Тајгарта након што су званичници УСАДА-е потврдили да је суперзвезда УФЦ-а Конор Мекгрегор званично поново ушао тест групу након дугог одсуства са овог програма. Тајгарт тврди да су у току разговори о продужењу између УСАДА-е и УФЦ-а док преговори не пропадну; ММА промоција је тада одлучила да прекине партнерство почевши од 2024.

„Можемо да потврдимо да је Конор Мекгрегор поново ушао у тест групу УСАДА-е од недеље, 8. октобра 2023.“, рекао је Тајгарт. „Били смо јасни и чврсти са УФЦ-ом да УФЦ не би требало да прави изузетак да се Мекгрегор бори док не врати два негативна теста и не буде у базену најмање шест месеци. Правила такође дозвољавају УСАДА-и да задржи некога у групи за тестирање дуже пре него што се такмичи на основу њихових изјава по уласку у групу и резултата тестирања.

www.mmafighting.com/2023/10/11/23913573/ufc-usada-parting-wa…