Elektronska antidoping edukacija

Objavljeno: 7.3.2015

Dragi sportisti i saradnici,

 

Antidoping agencija Republike Srbije je u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i sportskim savezima odlučila da učini još jedan korak u cilju antidoping edukacije. Pored toga što vam se redovno obraćamo u vidu predavanja na vašim stručnim skupovima, pripremama i seminarima, ovog puta na raspolaganje vam stavljamo i elektronski vid edukacije. Predstavnici ADAS su u video zapisu koji traje oko 45 min pružili najosnovnije informacije iz oblasti dopinga i dali odgovore na najčešća pitanja sportista.

 

Kao što znate, prošle godine je donesen nov Zakon o sprečavanju dopinga u sportu i u članu 10. stav 1. tačka 7 tog zakona, utvrđena je obaveza nacionalnih sportskih saveza da obezbede u saradnji sa Antidoping agencijom da se članovi saveza, a posebno sportski stručnjaci i registrovani sportisti svih uzrasnih kategorija neprekidno, a najmanje jedanput godišnje, obaveštavaju i edukuju o važećim propisima koji se odnose na doping u sportu i štetnim posledicama po zdravlje upotrebe doping sredstava.

 

U cilju pomoći savezima pri ispunjavanju ove obaveze, Antidoping agencija je postavila snimak antidoping predavanja koji možete pogledati putem sledećeg linka:

 

www.adas.org.rs/edukacija/elektronska-edukacija/

 

Molimo vas da link za snimak predavanja prosledite svim zainteresovanim licima, a možete i da ga koristite u svrhe antidoping edukacije na stručnim skupovima koje organizujete.

 

Ovim online predavanjem ADAS još jednom pokazuje da je edukacija primarni i najbolji način za borbu protiv dopinga.

 
 

Komentari

  1. […] Antidoping agencija Republike Srbije je u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i sportskim savezima odlučila da učini još jedan korak u cilju antidoping edukacije. Pored toga što se Agencija redovno obraćamo sportistima u vidu predavanja na stručnim skupovima, pripremama i seminarima, ovog puta na raspolaganje svim sportistima i trenerima stavila je snimak predavanja. Vest o tome moćete pročita na sajtu Agencije: OVDE […]