Višegodišnja edukacija rukometaša uspešno se nastavlja

Objavljeno: 25.3.2021

Antidoping agencija Republike Srbije u saradnji sa Rukometnim savezom Srbije nastavlja intezivnu antidoping edukaciju koja je započeta još 2015. godine. Edukacija je podjednako razvijena u vidu predavanja na godišnjim skupovima ali i elektronskim putem čime je RSS postao jedan od retkih saveza koji je antidoping edukaciju stavio kao obaveznu za licenciranje sportista. I ove godine nastavlja se edukacija i to svih reprezentacija u rukometu.
Do sada su održana 5 predavanja za ženske i muške seniorske i juniorske reprezentacije. Predavanja su u osnovi pružila informacije o načelima borbe protiv dopinga, Listi zabranjenih doping sredstava, terapeutskom izuzeću i proceduri doping kontrole. Kroz statistiku koja obuhvata 15 godina postojanja Antidoping agencije Republike Srbije predočeno je koji su sportovi najrizičniji po pitanju dopinga kao i koje su susptance najčešće zloupotrebljene.
Interesovanje je na predavanjima postojalo ne samo kod sportista već i kod samih trenera i članova stručnog štaba koji su prisustvovali predavanjima. Svojim pitanjima i sugestijama pomogli su sportistima, pogotovo junorima, da uvide šta je važno i na šta moraju da obrate pažnju. Zahvaljujemo se gospodinu Zoranu Lazareviću na inicijativi i organizaciji ovih predavanja, kojih će biti jos u narednom periodu, za kadete i pionire.