ANTIDOPING AGENCIJA REPUBLIKE SRBIJE I SAVEZ ZA REKREACIJU I FITNES SRBIJE ZAJEDNO PROTIV DOPINGA U REKREATIVNOM FITNESU

Objavljeno: 7.4.2023

На састанку којем су присуствовали директорка АДАС проф. др Милица Вукашиновић Весић, генерални секретар Савеза за рекреацију и фитнес Србије Драган Томашевић и Милош Бунић, председник Савеза за рекреацију и фитнес Београда договорен је читав низ заједничких активности у циљу борбе против недозвољених средстава у области спортске рекреације и рекреативног фитнеса.

На састанку је договорено интензивирање сарадње ових организација кроз покретање програма под називом “Фитнес ДА, допинг НЕ” који би за свој циљ имао ширење свести о штетности недозвољених средстава међу вежбачима фитнес и рекреативних клубова.

Онлајн едукације, жива предавања о штетности допинга, здравој исхрани, антидопинг кампања на друштвеним мрежама, сарадња у области научноистраживачког рада, као и присуство АДАС-а на сајму фитнеса, велнеса и здравља БЕЛФИС, само су неке од активности планиране за текућу годину.

„С обзиром да је фитнес најпопуларнија рекреативна активност у свету, желимо да заједничким деловањем допремо до што већег броја људи и укажемо им на штетност коришћења недозвољених средстава“, истакла је директорка Антидопинг агенције Републике Србије Милица Вукашиновић Весић.

Савез за рекреацију и фитнес Србије је национални грански савез који у свом чланству има близу 400 клубова у којима на дневном нивоу вежба велики број наших суграђана.

“Циљ нам је да члановима фитнес клубова широм наше земље покажемо да не постоје пречице за постизање спортских или естетских резултата”, истакао је Драган Томашевић.