ANTIDOPING AGENCIJA REPUBLIKE SRBIJE I SAVEZ ZA REKREACIJU I FITNES SRBIJE ZAJEDNO PROTIV DOPINGA U REKREATIVNOM FITNESU

Objavljeno: 7.4.2023

Na sastanku kojem su prisustvovali direktorka ADAS prof. dr Milica Vukašinović Vesić, generalni sekretar Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije Dragan Tomašević i Miloš Bunić, predsednik Saveza za rekreaciju i fitnes Beograda dogovoren je čitav niz zajedničkih aktivnosti u cilju borbe protiv nedozvoljenih sredstava u oblasti sportske rekreacije i rekreativnog fitnesa.

Na sastanku je dogovoreno intenziviranje saradnje ovih organizacija kroz pokretanje programa pod nazivom “Fitnes DA, doping NE” koji bi za svoj cilj imao širenje svesti o štetnosti nedozvoljenih sredstava među vežbačima fitnes i rekreativnih klubova.

Onlajn edukacije, živa predavanja o štetnosti dopinga, zdravoj ishrani, antidoping kampanja na društvenim mrežama, saradnja u oblasti naučnoistraživačkog rada, kao i prisustvo ADAS-a na sajmu fitnesa, velnesa i zdravlja BELFIS, samo su neke od aktivnosti planirane za tekuću godinu.

„S obzirom da je fitnes najpopularnija rekreativna aktivnost u svetu, želimo da zajedničkim delovanjem dopremo do što većeg broja ljudi i ukažemo im na štetnost korišćenja nedozvoljenih sredstava“, istakla je direktorka Antidoping agencije Republike Srbije Milica Vukašinović Vesić.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije je nacionalni granski savez koji u svom članstvu ima blizu 400 klubova u kojima na dnevnom nivou vežba veliki broj naših sugrađana.

“Cilj nam je da članovima fitnes klubova širom naše zemlje pokažemo da ne postoje prečice za postizanje sportskih ili estetskih rezultata”, istakao je Dragan Tomašević.