Međunarodne licence za doping kontrolore ADAS-a

Objavljeno: 13.6.2023

Antidoping agencija Republike Srbije u saradnji sa Međunarodnom agencijom za testiranje, završila je obuku za 20 doping kontrolora ADAS-a koji su sada postali licencirani međunarodni doping kontrolori.

Kroz ovu obuku, usvajajući najviše međunarodne standarde obavljanja procedura doping kontrole naši doping kontrolori su dodatno učvrstili svoja postojeća i stekli nova znanja i veštine koja su potrebna i neophodna u borbi protiv dopinga u sportu. Ovo potvrđuje ADAS-ovu neprekidnu posvećenost izgradnji stručnosti i stalnom unapređenju sposobnosti našeg tima.

Pored toga, ovim su naši doping kontrolori postali licencirani od strane Međunarodne agencije za testiranje sportista. Doping kontrolori ADAS-a sada imaju pravo obavljanja doping kontrola na najvećim svetskim sportskim takmičenjima kao što su Olimpijske igre, Paraolimpijske igre, Evropske igre i na svim drugim međunarodnim takmičenjima izvan naše zemlje.

Ovo je veliki korak napred za naš tim i dodatno osigurava našu ulogu na globalnoj sceni borbe protiv dopinga.

Zajedno sa Međunarodnom testing agencijom, ADAS će nastaviti da radi na edukaciji i razvoju stručnjaka u borbi protiv dopinga, doprinoseći time očuvanju fer-pleja i sporta bez dopinga.