Međunarodne licence za doping kontrolore ADAS-a

Objavljeno: 13.6.2023

Антидопинг агенција Републике Србије у сарадњи са Међународном агенцијом за тестирање, завршила је обуку за 20 допинг контролора АДАС-а који су сада постали лиценцирани међународни допинг контролори.

Кроз ову обуку, усвајајући највише међународне стандарде обављања процедура допинг контроле наши допинг контролори су додатно учврстили своја постојећа и стекли нова знања и вештине која су потребна и неопходна у борби против допинга у спорту. Ово потврђује АДАС-ову непрекидну посвећеност изградњи стручности и сталном унапређењу способности нашег тима.

Поред тога, овим су наши допинг контролори постали лиценцирани од стране Међународне агенције за тестирање спортиста. Допинг контролори АДАС-а сада имају право обављања допинг контрола на највећим светским спортским такмичењима као што су Олимпијске игре, Параолимпијске игре, Европске игре и на свим другим међународним такмичењима изван наше земље.

Ово је велики корак напред за наш тим и додатно осигурава нашу улогу на глобалној сцени борбе против допинга.

Заједно са Међународном тестинг агенцијом, АДАС ће наставити да ради на едукацији и развоју стручњака у борби против допинга, доприносећи тиме очувању фер-плеја и спорта без допинга.