ОБАВЕШТЕЊЕ

Уколико сте одабрани за тестирање, допинг контролор ће Вас замолити да потпишете пријем обавештења и тиме дате сагласност за тестирање. Можете захтевати да Вам прочитају Ваша права и обавезе. Запамтите да одбијање тестирања подлеже казни као да сте допинг позитивни.

СТАНИЦА ЗА ДОПИНГ КОНТРОЛУ

Од Вас се захтева у зависности од правила за одредјену спортску дисциплину, одмах или најдузе сат времена по обавештењу да дођете у поменуту станицу. У станици се мора налазити фрижидер са различитим напицима, свлачионица и туш.

ОДАБИР ПОСУДА ЗА УЗОРКЕ

Када будете спремни да дате узорак, одабраћете затворену, стерилну посуду из пластичне кесице.

ДАВАЊЕ УЗОРКА УРИНА

Контролор који је истог пола као и Ви мора да Вас непосредно надгледа док дајете узорак (>90 ml). Ви сте једини који рукује узорком.

ОДАБИР КИТОВА ЗА УЗОРКЕ

Замолиће Вас да одаберете кутију означену бројем и затворену трачицом, која садржи две бочице – А и Б. Проверите број са кита (кутије) и бочица. Морају бити исти!

ИСПРАВНОСТ УЗОРКА

Узорак сипајте у бочицу А (60 ml) и бочицу Б (30 ml). Потом чврсто затворите бочице и проверите да ли су добро затворене. Допинг контролори мере pH (киселост) и специфичну густину урина.

УЗИМАЊЕ ПОДАТАКА

Допинг контролор бележи бројеве са А и Б узорка и уписује у формулар све лекове и суплементе које сте узимали 7 дана пре допинг контроле. Након потписивања добићете своју копију формулара.