Predstavnici Antidoping agencije Republike Srbije i Ministarstva omladine i sporta u poseti Makedonskoj agenciji za omladinu i sport

Objavljeno: 9.2.2022

У организацији и по позиву директора Агенције за спорт и омладину Републике Северне Македоније одржана је радна посета делегације Србије у којој су били директорка АДАС-а, проф. др Милица Вукашиновић Весић, потпредседник Управног одбора АДАС-а проф. др Ненад Ђурђевић и помоћник министра омладине и спорта Урош Прибићевић.

На радним састанцима у Македонији присуствовали су поред директора македонске Агенције за спорт и омладину Наумчета Мојсовког и руководиоци антидопинг комисије проф. др Зоран Ханџиски, проф. др Ели Ханџиска као и председавајући антидопинг комисије др Илија Стоилов.

Антидопинг агенција Републике Србије је од стране Светске антидопинг агенције одређена да изврши менторисање Македонске антидопинг комисије на њеном путу ка осамостаљивању и независности као и развијању свих неопходних предуслова за то да постане усклађена са Светским антидопинг Кодексом.

Представници АДАС-а су презентовали Закон о спречавању допинга у спорту Републике Србије, организациону структуру, начин финансирања АДАС-а као и све успехе у раду од оснивања до данас.

Договорено је да се до краја марта у консултацијама између македонске антидопинг комисије и АДАС-а припреми нацрт Закона о спречавању допинга у спорту Републике Северне Македоније као и да се припреме сви неопходни правилници у складу са захтевима Светске антидопинг агенције.