Antidoping edukacija na Sajmu sporta

Objavljeno: 28.9.2022

Antidoping agencija Republike Srbije je održala antidoping edukaciju za sportiste stipendiste Ministarstva omladine i sporta i Grada Beograda. Na edukaciji je prisustvovalo više od 250 najboljih sportista Republike Srbije.

Sportisti stipendisti prema ugovoru koji potpišu sa nadležnom institucijom imaju tokom godine obavezu da prisustvuju na dve antidoping edukacije u organizaciji Antidoping agencije Republike Srbije. Ovog puta su imali priliku da slušaju predavanje na temu uzbunjivanja u oblasti borbe protiv dopinga u sportu. Antidoping agencija Republike Srbije je učesnik Erasmus projekta: Understanding and promoting Whistleblowing on Doping Irregularities in the EU, WIN_DOP, te smo bili u prilici da svoja saznanja stečena kroz ovaj projekat prenesemo našim sportistima.

Uzbunjivanje u oblasti dopinga sportu predstavlja jedan od najvažnijih instrumenata u borbi protiv dopinga u sportu.

Sportistima su se nakon završene edukacije obratili Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, zahvalili se na odličnim rezultatima i poželeli još puno uspeha u periodu koji dolazi.